Eiti į turinį

Įkvėpimas tau

Ar galima priimti pokyčius su lengvumo jausmu?

Tikriausiai pirmą kartą bandau sulėtėti bei priimti gamtos cikliškumą ir visą gyvenimą taip pilnai, kaip galiu atliepti šiai akimirkai. O vyksta visko daug.

Šį savaitgalį prasidėjo mano, tikrai nesumeluosiu sakydama, svajonių - inovatyvios, modernios psichologijos studijos Igrow institute. Dabar kas antras savaitgalis visus metus bus skirtas augti kaip asmenybei. Bet norint augti, reikia išsilukštenti. Jau pirmąją dieną kalbėjome apie brandaus žmogaus sąmoningumą. Ką daro toks žmogus? Žino, gauna, jaučia pasitenkinimą ir džiaugiasi būtimi.

Aš esu priežastis viso TO, kas su manimi vyksta gyvenime.

O sąmoningumas yra aiškus ir tyras it krikštolas žinojimas, kad būtina siekti pasiausvyros tarp išorės ir savęs. Atliepti asmenybės augimo poreikius. Net 60% pasaulio žmonių būna pirmosios dvejose R. Barrett holistinio požiūrio modelio stadijose, kurios yra apie išgyvenimą/finansinį saugumą ir santykius, kurie ribojasi tik su bendryste dėl meilės sau gavimo. Taip ir sukasi. Nuo vienos problemos, iki kitos. Ir kitaip turbūt negali, nes tame gauna jausmą. Ar vidinio noro vedini norime augti toliau? Ar lauksime kol prasidės ‘žiemojimas’?

Pradėta skaityti (tiksliau klausytis) knyga autorės Katherine May ‘Žiemojimas’ kurioje pasakojama kaip atsitraukimas nuo pasaulio bei poilsis gali transformuoti atvėria dar labiau akis į tai, kad įvykiai, kurie tame momente atrodo kaip duobės ir skaudžios patirtys, yra patirtys dėl savęs, dėl reikalingo pokyčio.

Tada belieka priimti situacijas, nes kai užklumpa žiema nesistengiame ryto pradėti su maudymosi kostiumėliu.

Anot autorės žiema ištinka dėl įvairiausių priežasčių – prarasto darbo, vaiko gimimo, artimojo ligos, netekties, byrančio santykio, besiartinančios senatvės, prarandamų gebėjimų ir t.t. Tai toks laikas, kai pasaulis aplink juda pirmyn, o tu stovi vietoje sustingęs.

Ar galima priimti pokyčius su lengvumo jausmu? Taip, jeigu žinai, kad pokytis jau vyksta, kad sustojimas nėra pasidavimas, kad lengvumo jausmą ir meilės sau esybę jauti. Nesipriešinti jau vykstančiam žiemojimui.

Šiuolaikinėje skubėjimo kultūroje tai gali atrodyti pražūtingai, bet gamta nesipriešina žiemai. Augalai, gyvūnai pamažu ruošiasi šaltajam periodui, kuris nėra gyvenimo ciklo pabaiga, o tik stiprybės išmėginimas, besinešantis savo dovanas. 

Leisti sau žiemoti sunkiais gyvenimo etapais. Priimti, kad tai cikliškumas, ratas kuris užsibaigs patirtimi. Ir vėl prasidės naujas ratas.

‘Žiemojimas’ – aktyvus skausmo priėmimas. Tai įprotis leisti sau jį jausti kaip poreikį bei drąsa įdėmiai žiūrėti į blogiausias patirtis su noru save išgydyti. Žiemojimas – visos pastangos išgirsti viduje esančius jausmus bei poreikius, bei juos atliepti.

Užuot bandę rasti komfortą, verčiau prisijaukintume mintį apie nenuspėjamumą ir nuolatinį kismą. Mėgautis procesu, mėgautis pokyčiu. Ir suprasti, kad visas yra apie :

S (stop) / daryti pauzę

o (observe) / stebėti kas vyksta

u (understand) / suvokti

l (love) / su meile sau

Apkabinu, M.

Atgal
Sekantis įrašas

Dėkojame, kad prenumeruojate

Pasirinkite savybes

this is just a warning
Krepšelis
0